Svet
16 ogledov

Novosti na Facebooku

Facebook Shutterstock
Facebook je naznanil ogromno novosti na področju zasebnosti. Veljati bodo začele 25. avgusta.

Facebook je svojim uporabnikom spet pripravil novosti na področju zasebnosti. To je še eden v dolgi vrsti poskusov, da bi imeli uporabniki večji nadzor nad zasebnostjo.

Mnogi so se namreč pritoževali, da so nastavitve zasebnosti zelo težko dostopne oziroma skrite. Zdaj bodo nastavitve zasebnosti bolje vidne uporabnikom, piše BBC.

Ena izmed novosti je tudi ta, da se bomo lahko odznačili s slik ali videov, še preden bo slika vidna na našem profilu, če bomo to seveda želeli. Odgovorni upajo, da bo omenjena sprememba odpravila težavo zlonamernih označevanj na najrazličnejših slikah.

Druge spremembe

Zasebnost objave – za vsako objavo na zidu bomo lahko določili, ali bo javna ali jo delimo s prijatelji ali pa izberemo opcijo, s katero določimo in izberemo ljudi, ki bodo lahko objavo videli.

Odznačitev na sliki/videu – sami se bomo lahko odznačili s slike, na kateri smo bili označeni, označevalca slike, ki bo naše ime zlorabljal pri označevanju slik, pa blokirali.

Univerzalna označitev – po novem bo mogoče označevati kogarkoli, ne samo Facebook prijatelje. Nova opcija bo uporabnikom omogočila, da ne bodo dovolili, da se slika, na kateri so bili označeni, objavi na njihovem profilu.

Označitev lokacije – lokacija, na kateri ste, bo po novem poleg mobilnega telefona mogoča tudi prek računalnika.

Predogled profila – opcija, kako drugi vidijo vaš profil, bo odslej naprej v news feedu

Cris Cox, podpredsednik družbe Facebook, opozarja, da z uvedbo novega varnostnega sistema javnosti ne želijo sporočiti, da bi bilo s starim sistemom karkoli narobe. "Nastavitve smo spremenili zaradi ljudi, ki so že na Facebooku, in tistih, ki se nam bodo še pridružili. Želimo le olajšati stvari."

Hkrati pa je obljubil, da se zaradi novosti ne bodo spremenile nastavitve zasebnosti na profilih uporabnikov.

Komentarjev 1