Svet
91 ogledov

Nune otroke tudi spolno zlorabljale

Zloraba Shutterstock
Otroke, ki so bili v šestdesetih in sedemdesetih letih nastanjeni v otroški psihiatriji St. Johannesstift v nemškem Marsbergu, so več let trpinčili.

Žrtve trpinčenja bodo nocoj prvič javno spregovorile, in sicer v oddaji Westpol, ki bo na sporedu na nemškem kanalu WDR. Eden od pacientov, ki bodo nastopili, bo med drugim opisal, kako ga je nuna leta 1964 poklicala v svojo sobo, v kateri se je moral nato sleči, ona pa ga je spolno zlorabila.

"Te besede so v meni povzročile globoko žalost. Sram me je, da so sestre iz moje skupnosti pri tem sodelovale,“ je izjavila glavna nuna vincentink, M. Cäcilie Müller, ki so jo v oddaji soočili z obtožbami. Müllerjeva je še dodala, da bi se rada v imenu svojih sester, ki jih „na žalost ni več med nami“, opravičila.

St. Johannesstift v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija pa ni edina bolnišnica, v kateri so zlorabljali mladoletnike. V oddaji bodo namreč nastopile tudi žrtve iz drugih otroških in mladinskih psihiatrij, ki trdijo, da so jih v sedemdesetih letih pretepali, jih mirili z zdravili, zapirali v samice in trpinčili z mrzlo vodo.

 



Komentarjev 2
  • patron 11:34 24.marec 2013.

    PRASICE......NUNE......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • dragec 11:19 24.marec 2013.

    to je dejanje frančiškove cerkve