Svet
44 ogledov

Nutella na svoje kozarce ne bo pisala Isis

nutella EPA
Kaj bi bilo idealno božično darilo za velikega ljubitelja Nutelle? Nutella z njegovim lastnim imenom. Tega se je spomnila sama Nutella, ki v predpraznični kampanji kupcem ponuja, da si oblikujejo svojo lastno skodelico oziroma kozarec.

S takim kozarcem je svojo šestletnico hotela obdariti tudi mama iz Toronta. Njena hčerka pa bo ostala brez darila, saj ji je ime Isis. Pri Nutelli so se namreč odločili, da ime Isis ne sme biti izpisano na njihovih kozarcih. 

Šestletica iz Kanade je ime dobila po delu reke Temze, ki se imenuje Isis in je rojena pred nastankom skrajne islamske države v Siriji, ki ima prav tako kratico Isis. Ne glede na to, kaj njeno ime pomeni, črk I-S-I-S ne bodo tiskali na naše kozarce, pravijo pri Nutelli.

Novo ime dobila tudi čokolada in orkan

Kanadčanka seveda ni edina, ki bo zaradi imena ostala brez svoje Nutelle. Izis, imenovana tudi Isis, je egipčanska boginja mati, kar je navdahnilo mnoge starše.

Kratica oziroma ime Isis pa povzroča težave tudi drugje. Najbolj znan je primer begijskega proizvajalca čokolade Isis, ki je moral leta 2014 spremeniti ime svoje blagovne znamke. Ta je bila ustanovljena leta 1923. Čokoladi Isis je namreč prodaja v zadnjih letih bistveno upadla. 

Zanimiv je primer organizacije v kanadski provinci Nova Scotia s kratico ISIS. Gre namreč za organizacijo, ki je zadolžena za asimilacijo beguncev. Leta 2014 so ime spremenili in dobili kratico ISANS. 

Svetovna meteorološka organizacija pa je aprila letos odstranila orkan Isis iz liste orkanov in ga preimenovala v Ivette.

Komentarjev 5
  • matermila 08:57 20.december 2015.

    Res je,se spomnim časa,ko smo kot otroci gledali nadaljevanko Sandokan in že so pisali po časopisih,da so nekatere (prizadete) matere dajale svojim sinovom ime Sandokan.Ali pa dva Nizozemca,ki sta dala hčeri ime Ljubljana.Stavim,da polovica Nizozemcev tega imena ne zmore izgovoriti pravilno.

  • asmas 05:54 19.december 2015.

    če bi se starši malo ozrli naokrog svojim otrokom nebi dajali butastih imen.Kaj Gwyneth Paltrow,je svoji hčeri dala ime "apple",glede takih nebluz si marikdo spremeni ime .Čudno da ji ni dala ime banana.ker ima skrivljeno hrbtenico.Ni treba da so vsi ...prikaži veči janezi in micke samo malo zdrave pameti .Marsikateri starši dajo otrokom neka dolga imena,ki jim kmalu po rojstvu skrajšajo.Soseda je dal asvoji hčeri ime Anteja kmalu ptem pa jo je sama začela klicati Teja.butasto...Vjužni ameriki je hozel en tip svojega sina poimenovati po hitlerju pa so mu oblasti prepovedale,po braziliji je polno Jezusov...verjetno se bo našel kak fanatik pa svojega otroka imenoval Ajman al zavahiri,ali pa kar osama bin laden.čez čas bo to ime osovraženo tudi pri "njegovih"

  • asmas 05:44 19.december 2015.

    PRAVILNO IN TOČNO TAKOKamniška "ETA" je morala dodati črke "NATU" in tako so lahko začeli prodajati tudi v španiji pod blagovno znamko "NATURETA".