Svet
32 ogledov

NZ: Cerkev šokirala z nosečo devico Marijo

Devica Marija z testom za ugotavljanje nosečnosti. http://stmatthews.org.nz
Novozelandska anglikanska cerkev je šokirala s plakatom, na katerem je upodobljena devica Marija s testom za ugotavljanje nosečnosti v roki. "Četudi ob božiču prevladuje veselje in sreča, realnim problemom ne moremo ubežati," je dejal vikar cerkve.

Anglikanska cerkev St. Matthew's v novozelandskem mestu Auckland je postavila velik plakat, na katerem je v renesančnem slogu upodobljena devica Marija, ki zaskrbljeno gleda na test za ugotavljanje nosečnosti. Vikar omenjene cerkve Glynn Cardy je dejal, da želijo v času božiča, ko prevladujeta veselje in sreča, opozoriti tudi na realne probleme.

"Gre za pravo nosečnost, resnično mater in otroka. Gre za resnično zaskrbljenost, pogum in upanje. Marija je bila neporočena, mlada in revna. Zagotovo ni bila prva ženska in ne tudi zadnja, ki se je znašla v takšnem položaju," je, kot poroča Daily Telegraph, še dejal Cardy.

Cerkev je sicer javnost šokirala že pred dvema letoma, ko so prav tako v času okoli božiča objavili plakat, v katerem sta bila upodobljena Jezus in Marija, ki sta po seksu na pol naga ležala v postelji. Sporočilo ob tem pa je bilo: "Ubogi Jezus. Bogu je težko slediti."

Odobravanje in ogorčeni odzivi

Tokratni plakat je v novozelandski javnosti sprožil veliko ogorčenih odzivov. "Prestopili ste mejo dopustnega. Marija ne bi smela biti objekt banalne kampanje, ne glede na vaše dobre ali slabe namene," je na spletu zapisal eden izmed ogorčenih Novozelandcev. "Bi lahko bilo še bolj žaljivo?" pa se je vprašal nekdo drug.

Nekateri pa samo kampanjo odobravajo: "Super. Upam, da bo deklica," "Po kateri poti v kliniko za splave?" in "Če bi rekla, da sem devica, potem me mati in oče ne bi ubila."

Tiskovna predstavnica katoliške škofije Auckland Lyndsay Freer pa je ob tem dejala, da je cerkev St. Matthew's znova pokazala, da se odmika od tradicionalnega krščanstva, "četudi so njihova srca na pravi strani". "Drži, da je božič resničen in da slavi pravo nosečnost. Prav tako drži, da morajo biti strahovi in potrebe mladih samskih mamic obravnavani s posebno skrbnostjo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.