Svet
24 ogledov

NZ: potres razbil izraelsko vohunsko mrežo?

CHRISTCHURCH potres EPA
Ena izmed žrtev februarskega potresa v novozelandskem mestu Christchurch je bil tudi izraelski vohun. Trije njegovi kolegi so potres preživeli. Mediji poročajo, da naj bi slednji vdrli v računalniški sistem tamkajšnje policije.

Štiriindvajsetletni Ofer Benjamin Mizrahi je imel po poročanju časnika Southland Times pri sebi pet potnih listov. Policija medtem že preiskuje možnost, da bi vohunska mreža vdrla v računalniški sistem tamkajšnje policije.

Novozelandski premier John Key poročanja časnika ni želel komentirati. Dejal je samo, "da ni prišlo do zlorabe policijskega računalniškega sistema  in novozelandskih potnih listov s strani izraelskih državljanov".

V kombiju še s tremi vohuni

Mizrahi je bil pred potresom v kombiju skupaj s še tremi sodelavci - enim moškim in dvema ženskama. Zaradi velikih premikov zemlje ob potresu pa je vozilo zgrmelo v zemeljsko razpoko. Izrealci naj bi se sicer sestali na "nujnem sestanku" in v roku 12 ur so nameravali zapustiti državo.

Časnik Southland Times ob tem še poroča, da so se novozelandske oblasti po tem soočale z "neprijavljenim iskanjem in reševanjem ekipe s strani Izraelcev", ki so ekipo tudi umaknili iz mesta.

"Znanstvena fantastika"

Na poročanje medijev se je že odzval izraelski ambasador za južnopacifiško regijo Shemi Tzur. Domneve o obstoju vohunske mreže je označil za "znanstveno fantastiko". K temu dodajmo še komentar enega izmed bralcev na spletni strani ruskega časopisa Pravda. Ta pravi, da je potres razbil izraelsko vohunsko mrežo v Christchurchu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.