Svet
24 ogledov

NZ: Prostitutke uničujejo prometne znake

Prometni znak v Novi Zelandiji. Shutterstock
V največjem novozelandskem mestu Auckland so v zadnjih 18 mesecih prostitutke zlomile več, zvile ali kako drugače uničile več kot 40 prometnih znakov. Da bi namreč privabile stranke, kar sredi ulice plešejo ob drogu.

Toliko drogov je bilo uničenih samo v južnem delu mesta, so sporočile tamkajšnje oblasti, ki zaradi tega že izračunavajo škodo za mestni proračun.

"Prostitke uporabljajo prometne znake za ples ob drogu," je dejala mestna svetnica in dodala, da drogove medtem velikokrat uničijo. "Nekatere prostitutke so zelo velike in močne osebe."

Omenjeni podatki so prebivalce tamkajšnjega okrožja še dodatno spodbudili, da od parlamenta v prestolnici Wellington zahtevajo, da oblastem v Aucklandu dovoli prepoved opravljanje prostitucije na določenih krajih v mestu.

Poročilo mestnega sveta poleg števila uničenih drogov med drugim še razkriva druge ulične incidente, v katere so bile vpletene prostitutke in transvestiti, poroča Daily Telegraph.

Združenje prostitutk ob tem opozarja, da bi prepoved opravljanja prostitucije v omenjenem delu mesta delavke najstarejše obrti na svetu spodbudila k neuporabi kondomov, če jih bodo zasliševali policisti.

"Od njih se bo pričakovalo, da naj plačajo kazen, ki jo pa ne bodo mogle," je povedala predstavnica zveze za televizijo New Zealand. "Po izreku kazni na sodišču se bodo vrnile na ulice, da bodo odplačale kazni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.