Svet
42 ogledov

O čem ženske najpogosteje lažejo

Ženska bere Shutterstock
Skorajšnji dan žena se lahko obeležuje na veliko načinov. Google je ženskam posvetil posebno temo, na Twitterju pa pravi vihar na temo najpogostejših ženskih laži.

Ker je mednarodni dan žena letos na soboto, so za osmi marec že danes številne ustanove praznovale s svojimi uslužbenkami.

Različne institucije so tudi opozorile na neenakopraven položaj žensk v družbi, najsi gre za plače ali pa za pričakovanja, ki jih imajo do njih moški. Skoraj dve tretjini slovenskih moških tako meni, da je mesto ženske doma, poroča STA. Vsaka druga Slovenka je žrtev psihičnega nasilja, denimo zmerjanja, kričanja in poniževanja, vsaka peta ženska pa je žrtev fizičnega nasilja, tako denimo klofute, brce in udarca.

Kako najpogosteje nategnejo moškega?

Google je mednarodni dan žensk počastil s posebno tematsko naslovnico, deloma pa se praznika vseh žensk dotika tudi trend na Twitterju v zadnjih nekaj dneh, ko je bilo zelo popularno deliti z uporabniki laži, po katerih ženske najpogosteje posegajo. 

Med ženskimi lažmi, ki jih je očitno prispeval predvsem moški del populacije, so:

"Nikomur ne bom povedala."
"V minutki se bom preoblekla."
"Storila bom, karkoli želiš."
"Znam dobro kuhati."
"Jutri začnem res hujšati."
"Imam menstro."
"V redu sem."
"Saj nisem jezna nate."
"Nisem videla tvojega spročila."
...

Trend je hipoma preplavil Twitter, poroča BBC, na to temo se je generiralo več sto tisoč tvitov, prav kmalu se je pojavil tudi rivalski "hešteg" na temo moških laži, ki so si pravzaprav sila podobne.

Zanimivo je neka raziskava iz 2010 ugotovila, da se moški pogosteje zatečejo k laži kot ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.