Svet
20359 ogledov

O covidu-19: Kar vidimo danes, je nekaj povsem drugega kot marca in aprila

Covid-19 Epa
Svetovalka Bele hiše za novi koronavirus Deborah Birx je v nedeljo posvarila, da so ZDA v novi fazi epidemije covida-19.

Virus je po njenih besedah "izjemno razširjen". V zadnjem dnevu so sicer v ZDA zabeležili okoli 47.500 novih primerov okužbe, kar je manj kot v dneh pred tem.

Vodja delovne skupine Bele hiše za novi koronavirus Birxova je povedala, da so lokalni ukrepi za zajezitev virusa začeli delovati. Vendar pa je "to, kar vidimo danes, nekaj povsem drugega kot marca in aprila". "Smo v novi fazi," je dodala.

"Virus je izjemno razširjen. Na podeželskih območjih je enako kot v mestih," je še povedala Birxova. Vse, ki živijo na podeželju je posvarila, da niso imuni ali zaščiteni pred tem virusom.

Povedala je še, da je upoštevanje ukrepov, kot so nošenje mask, osebna higiena in socialno distanciranje, ključno.

V državi so sicer v nedeljo zabeležili 47.508 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je manj kot v petih dneh pred tem, ko so vsak dan poročali o več kot 60.000 primerih. Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa do doslej potrdili več kot 4.665.000 primerov. Umrlo je 154.834 bolnikov s covidom-19. ZDA so tako daleč najbolj prizadeta država v pandemiji covida-19 na svetu.


 

 
Komentarjev 2
  • zdrej 11:16 03.avgust 2020.

    To ni pisano objektivno. ZDA nimajo najhujše situacije, so pa med slabšimi. Če gledamo po okužbah vodi Katar, potem pa Bahrain, Čile, Kuvajt, Panama, Oman, ZDA, Armenija. Po smrti in predvidevam, da tudi težjem poteku (tega podatka ne najdem na ...prikaži veča hitro) pa je lestvica malo drugačna: Belgija, UK, Španija, Peru, Italija, Šwedska, chile, ZDA, Francija. Pri tem nisem upošteval državic pod 1 mio prebivalcev. Skratka v večin teh držav se situacije ni jemalo resno oz so se celo norčevali.

  • Waltter 08:55 03.avgust 2020.

    In to naj bi bil clanek? Pa res noben ne prebere kaj kdo napise? Ali gre resnicno samo da je prostor zapolnjen?