Svet
5687 ogledov

O Jordanu Petersonu: "Izgleda kot izgubljeni pes. Z njim je grozno"

Jordan Peterson Wikimedia
Čeprav naj bi imel odgovore za vse izzive modernega vsakdana, je klonil tudi sam.

Kanadski klinični psiholog, 57-letni Jordan Peterson, je pred nekaj leti postal globalna zvezda, njegov YouTube kanal spremlja na stotine tisočev ljudi, nazivajo ga tudi za self help guruja. Podpira precej konzervativna stališča, s katerimi je osvojil tudi del slovenske javnosti.

"Če želimo izboljšati svet, moramo najprej pospraviti svojo lastno sobo, začeti morajo pri sebi," je ena njegovih tez. Očitno je kljub vsem zdravim napotkom tudi sam klonil pod bremeni in izzivi modernega vsakdana. Pred časom se je prijavil v rehabilitacijsko kliniko v New Yorku, je potrdila njegova hčerka Mihaila Peterson.

Kot piše New York Post je v zadnjih mesecih Peterson postal odvisen od zdravila zoper anksioznost Klonozepam. "Nikoli ga nisem videla takšnega. V groznem stanju je, izgleda kot izgubljeni pes. Moje srce je zlomljeno," je pri tem povedala Mihaila.

Z zdravilom si je pomagal v boju zoper stres v času bolezni soproge, ki se je borila s tumorjem. Medtem ko je ona ozdravela, se je sam pogreznil v odvisnost, iz katere sam očitno ni našel izhoda. To ni prvič, da ima Peterson tudi sam težave, v lanskem letu je priznal, da se je od najstniške dobe naprej bojeval z depresijo.

Kot je znano, pred meseci je pozornost svetovne javnosti požel besedni dvoboj med Petersonom in slovenskim filozofom Slavojem Žižkom, ki je napolnil Center performativnih umetnosti Sony v Torontu. V razpravi sta iskala odgovor na vprašanje, v katerem sistemu je človek najbolj srečen - marksizmu ali kapitalizmu.

Spektakularno soočenje Svet Kdo je zmagal na soočenju, Žižek ali Peterson

Slavoj Žižek | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Magdirella
    Magdirella 00:33 24.september 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Palson 21:49 23.september 2019.

    Tudi v kapitalizmu ni srečen....

  • Kmodri 20:56 23.september 2019.

    Žal se tudi najboljšim zgodi.