Svet
22 ogledov

Ob 10.000 evrov, ker ni želel spati z ženo

Zakonska postelja Shutterstock
Sodišče v Franciji je ženski, s katero mož več let ni imel spolnih odnosov, dosodilo 10 tisoč evrov odškodnine. V zakonu naj bi bila to namreč njegova dolžnost.

Prizivno sodišče v kraju Aix-en-Provence na jugovzhodu Francije je s tem večinoma pritrdilo razsodbi sodišča za družinske zadeve, ki je januarja 2009 v Nici razglasilo ločitev po moževi krivdi.

Tako kot sodišče v Nici je tudi prizivno sodišče 51-letni ženski, s katero je bil 51-letnik poročen 21 let in imata dva otroka, maja letos dosodilo 10 tisoč evrov odškodnine zaradi večletne odsotnosti spolnih odnosov.

Odškodnina "zaradi trpljenja"

Sodišče je presodilo, da je upravičena do odškodnine zaradi trpljenja, ki ga je prestala zaradi zakonske zveze brez spolnih odnosov. Po oceni sodišča so bila namreč "njena pričakovanja legitimna, glede na to, da so spolni odnosi med zakoncema izraz obojestranske naklonjenosti in del dolžnosti v zakonu".

Zavrnilo pa je trditve soproga, da je bilo za spolne odnose manj priložnosti zaradi obilice dela in težav z zdravjem. Ni namreč dokazal zdravstvenih problemov, zaradi katerih bi bil popolnoma nesposoben za intimne odnose s soprogo, je presodilo sodišče.

Komentarjev 1
  • Bizgec 19:55 29.november 2011.

    Me prov zanima, kaj bi sodisce dosodilo v obratnem primeru.