Svet
22 ogledov

Ob diamantnem jubileju množica na Temzi

Kraljica Elizabeta 2
1/5
EPA
V okviru praznovanj ob diamantnem jubileju vladavine britanske kraljice Elizabete II. je danes po Temzi zaplula veličastna množica okoli tisoč plovil.

Kraljica se je z več člani kraljeve družine po reki zapeljala s posebej za to priložnost zgrajeno barko. Na 11-kilometrske poti, ki je vodila tudi mimo nekaterih največjih londonskih znamenitosti, kot so Parlament, London Eye in katedrala Sv. Pavla, je kraljico pozdravljala množica ljudi.

S kraljico je po Temzi plulo okrog tisoč plovil, od veslaških čolnov, jaht in parnikov. Na kraljevski ladji pa so se kraljici in njenemu soprogu, princu Philipu pridružili tudi vnuka princ William s soprogo Kate in princ Harry.

Spremljala je glasba

Praznično parado je spremljala glasbena spremljava, med drugim znane melodije iz bollywoodskih filmov in iz filmov o najbolj slavnem agentu v službi njenega veličanstva Jamesu Bondu, pa tudi zvoki ladijskih rogov in cerkvenih zvonov.

Končali so z ognjemetom

Današnji praznik na reki je sicer v rahlem dežju zaokrožil ognjemet prek mostu Tower Bridge in pozdravni streli iz ene največjih londonskih znamenitosti, Tower of London.

Komentarjev 1
  • Mio Mondo 12:16 04.junij 2012.

    lizika pejd v penzijo....=))))