Svet
23 ogledov

Ob izpitu jim pripada infuzija

infuzija, šola, izpiti
1/4
Prt Scr YouTube
Po kitajskem mikroblogu so zakrožile slike, ki prikazujejo maturante med opravljajnjem nacionalnega sprejemnega izpita, nad vsakim od njih pa visi vrečka z infuzijo.

Nenavaden prizor v učilnici šole v kitajskem mestu Šjaogan v provinci Hubej prikazuje maturante, ki opravljajo nacionalni sprejemni izpit za sprejem na fakulteto, nad vsakim od njih pa visi vrečka z infuzijo. Uprava šole pravi, da so učenci med testom intravenozno prejemali aminokisline za izboljšanje zdravstvenega stanja in da pri tem ni nič čudnega. Ob koncu srednješolskega izobraževanja namreč pišejo test, s katerim morajo pokazati znanje iz kitajskega jezika, matematike in angleščine, uspeh pa določa njihovo akademsko kariero oziroma vpis na želeno fakulteto.

Vsakemu dijaku država plača infuzijo

Rezultat na velikem testu, ki je na Kitajskem znan kot gaokao, lahko izniči celoten uspeh na srednji šoli. Kljub temu še ni bilo slišati oni čemer podobnem, tako da so slike iz Šjaogana hitro preplavile kitajski mikroblog weibo. Eden od zaposlenih na šoli je pojasnil, da država vsakemu maturantu, ki opravlja gaokao, plača infuzijo aminokislin za primer, če bi mu med izpitom postalo slabo. "Vsak dijak, ki se ne počuti dobro, gre lahko v ambulanto in intravenozno prejme aminokisline," je povedal in dodal, da je bila zaradi nenadnih vremenskih sprememb ambulanta polna, zato so se odločili, da jim infuzije dajo v učilnici, kjer so opravljali test. 

Kitajski mediji sicer ne navajajo datuma, ko so bile slike posnete, a gaokao maturanti opravljajo 7., 8. in 9. junija vsako leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.