Svet
15 ogledov

Ob meji med Gruzijo in Rusijo ubitih 14 ljudi

Gruzija Reuters
V incidentu ob meji med Gruzijo in Rusijo je bilo danes ubitih 14 ljudi, trije pripadniki gruzijskih posebnih enot in 11 napadalcev, ki naj bi v Gruzijo vdrli z ruske strani, so sporočile oblasti v Tbilisiju.

Gruzijsko notranje ministrstvo je sporočilo, da so oboroženi napadalci prečkali mejo iz nemirne ruske kavkaške regije Dagestan ter zajeli več talcev. Gruzijske varnostne sile so nato ponoči sprožile "protiteroristično" operacijo, ki je terjala 14 življenj.

Še pet pripadnikov posebnih enot je bilo ranjenih, šest napadalcev pa naj bi varnostne sile obkolile, medtem ko operacija še traja. Vsi talci – koliko točno jih je bilo, še ni znano – so že rešeni in so na varnem.

Kot je sicer poudaril namestnik notranjega ministra Nodar Haršiladze, še ne vedo, kdo stoji za napadom. S tem se je izognil takojšnjemu pripisovanju krivde za incident sovražniku Tbilisija številka ena, Kremlju.

Ugrabili so jih bradati moški

Eden od talcev je medtem na posnetku, objavljenem na spletni strani notranjega ministrstva, povedal, da jih je ugrabilo kakih 15 bradatih moških, oboroženih z avtomatskimi puškami. Zagrozili so jim s smrtjo, če bi poskušali pobegniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.