Svet
8 ogledov

Ob otroka zaradi nacističnih imen

Adolf Hitler. Žurnal24 main
Ameriški par, ki je svoje tri otroke poimenoval po znanih nacistih, tudi Adolfu Hitlerju, je ostal brez skrbništva tudi nad četrtim novorojenim otrokom.

Deborah Campbell je namreč novorojenega sina imenovala Hons Campbell. Par, ki živi v ameriški zvezni državi New Jersey, je postal znan leta 2008, ko v enem izmed supermarketov na rojstnodnevno torto, ki je bila namenjena sinu Adolfu Hitlerju Campbellu, niso želeli napisati "Vse najboljše Adolf Hitler". Slednji ima tudi dve sestri: Joyce Lynn Aryan Nation Campbell in Honszlynn Hinler Jeannie Campbell.

Tamkajšnja socialna služba je januarja leta 2009 paru odvzela skrbništvo nad vsemi tremi otroki. The Express-Tumes pa je v petek poročal, da je par ostal brez skrbništva še nad četrtim otrokom.

17 ur po porodu ostala brez otroka

Kot je dejala Deborah, je zdravnik, ki je sodeloval pri porodu poklical socialno službo. Nato je prišla policija in le 17 ur po porodu, je Deborah že ostala brez svojega četrtega otroka. Kot pravi ji razloga za odvzem skrbništva niso povedali.

Par trdi, da socialna služba za takšen ukrep ni imela nobene podlage in da tudi sodišče ni glede tega sprejelo nobene odločitve. "Gre za ugrabitev, ampak oni uporabljajo drugačno terminologijo," je dejal Deborahin mož Heath.

Sodišče je avgusta leta 2010 odločilo, da je socialna služba ravnala prav, ko je leta 2009 paru odvzela skrbništvo nad otroki, saj obstaja nevarnost, da bi oče škodil otrokom. Mati pa bi lahko škodila otrokom s tem, da zanika nasilno preteklost soproga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.