Svet
19 ogledov

Ob pokojnino, ker ni plačala parkirne kazni

parkirišče Pixsell
Šibenčanko Aristel Vuletin bo kazen za parkiranje drago stala. Ker je dolg iz 45 kun (6 evrov) narasel na 70 tisoč kun (skoraj 10 tisoč evrov) in ker ga niso morali izterjati, ji je mestno parkirišče zarubilo pokojnino.

Upokojenka bi morala leta 2006 obnoviti parkirnino na svoji terminski kartici, a ravno tisti dan, ko ji je obdobje poteklo, se ni javila na blagajni Mestnega parkirišča.

Tja je prišla naslednji dan in tamkajšnji direktor ji je dejal, da ne bo dobila nove terminske kartice, če ne bo plačala kazen za en neplačani dan parkiranja.

Ker se s tem ni strinjala, ji je vodja parkirišč dejal, da se bo kazni lahko izognila le, če bo prinesla zdravniško dokazilo, iz katerega bo razvidno, da je bila prejšnji dan upravičeno odstotna.

"Nisem jaz prvošolka"

In tukaj so se začeli zapleti, poroča Slobodna Dalmacija. Vuletinova, sicer nekdanja montažerka na beograjski televiziji, kjer je delala trideset let in ki se je leta 1991 preselila na Hrvaško, je nasvet o pridobitvi zdravniškega opravičila razumela kot šikaniranje.

"Nisem prvošolka, da učiteljica od mene zahteva, da mi starši ali zdravniki napišejo opravičilo, ker nisem naredila domače naloge," je ogorčena Vuletinova, ki še danes misli, da ji je bila storjena krivica.

Pisala pritožbe, dolg pa je naraščal

Tako je na vodstvo Mestnega parkirišča in na županjo Nedjeljko Klarić poslala pritožbo in zahtevala razveljavitev kazni. Trdila je, da zemljišče, kjer so bila parkirišča, pripada stanovanjskemu bloku v katerem živi in da je parkirišče pravzaprav zgrajeno na črno.

Prepričana v svoj prav se Vuletinova ni dala in tako so tekla leta in leta, njen dolg do Mestnih parkirišč pa je naraščal. O kakšnem opravičilu s strani omenjenega podjetja ali občine pa ni bilo ne duha ne sluha.

Ob pokojnino, parkirišča pa ni več

Še več. V tem času se je moralo parkirišče umakniti nadzidku tamkajšnje Tehnične šole in po šestih letih je tako upokojenki ostal le še dolg v vrednosti 10 tisoč evrov.

Ker mestnemu podjetju medtem ni želela plačati dolga, so se tam odločili, da bodo dolg prek sodišča izterjali z izvršbo na njeno pokojnino v vrednosti 339 evrov.

Kako bo sedaj naprej živela, si Vulentinova ne predstavlja, saj bo morala dolg odplačevati več let.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:56 29.marec 2012.

    ""Šibenčanko Aristel Vuletin bo kazen za parkiranje drago stala. Ker je dolg iz 45 kun (6 evrov) narasel na 70 tisoč kun (skoraj 10 tisoč evrov) in ker ga niso morali izterjati, ji je mestno parkirišče zarubilo pokojnino.""""KER GA ...prikaži več NISO MOGLI IN NE MORALI,a mate na Žurnalu zaposlene z podobnimi šolami,kot Simčič????

  • Žurnalček 15:12 04.marec 2012.

    Ni to dolg zaradi parkirne neplačane kazni, saj če bi bile 100% letne obresti , bi ta dolg znašal 2800 kun -350€. Gre za sodne odvetniške stroške , ki jih plača tisti , ki izgubi spor nasprotni strani!

  • Žurnalček 14:44 04.marec 2012.

    Uzem kratko cev in z njo pljuni pravnico, ki je podpisana pod zahtevek. Greš v čuzo , stanovanje pa oddaš!