Svet
17 ogledov

Ob razbiti cessni našli dve trupli

1/4
Žurnal24 main
Na Hrvaškem so našli včeraj izginulo letalo. V zrušenju sta umrla dva Poljaka, stara 43 oziroma 42 let.

Na območju Vojnića blizu Budačke Rijeke so reševalci našli povsem razbito cessno in poleg nje dve trupli. Menijo, da gre za pilota in potnika letala. Trupli so našli v zelo slabem stanju, po čemer sklepajo, da sta bila oba mrtva na mestu. Ponesrečena cessna je s še enim letalom letela iz Madžarske v smeri Italije.

Umrla sta bila poljska državljana, poroča Večernji.hr. Zaenkrat policisti in preiskovalci o vzroku nesreče še ne želijo govoriti. Ostanki letala, ki prihaja s Češke, bodo prepeljani v skladišče v Zagrebu, kjer bodo opravili tehnični pregled. Pri preiskavi bodo sodelovali tudi predstavniki češkega proizvajalca.

Je kriva gosta megla?
Obvestilo, da se je letalo zrušilo so policisti dobili okoli 15.30, razbitine in ponesrečenca pa so kljub zelo nedostopnem terenu našli nekaj pred polnočjo. Možen vzrok za nesrečo so slabi vremenski pogoji, ravno zaradi teh Hrvati v iskalni akciji niso uporabili helikopterja.

Nadaljevanje preiskave četrtkove nesreče
Medtem se nadaljuje preiskava nesreče vojaških migov, ki se je zgodila v četrtek. S črnih skrinjic še niso odčitali podatkov. Kopilot tretjega miga, ki je bil takrat v zraku, naj bi snemal letali pred seboj, piše Večernji list. Nekateri preiskovalci pravijo, da naj bi prišlo do kontakta (lažjega trka) med migi, zaradi česar je sledila nesreča. Pilota Igor Trošelj in Marijan Kudlik to zanikata. V petek so se pojavile tudi informacije, da je bila vzrok padca turbulenca, v katero je "padel" eden izmed migov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.