Svet
28 ogledov

Ob žalovanju tudi trpljenje na mrazu

Polaganje svetja pri spomeniku očeta Kim Jong Ila. Reuters
Množica, zbrana na pogrebu svojega ljubljenega vodje, je ne glede na mraz na prostem morala zdržati brez pokrival, rokavic in šalov. Oblasti naj bi to odredile tudi v primeru, da bi snežilo. Temperature so bile sicer krepko pod lediščem.

Na dan pogreba je mraz v Pjongjangu pritisnil tudi do minus devet stopinj Celzija. Kljub temu so oblasti odredile, naj ljudje ne nosijo pokrival, rokavic ali šalov, četudi bi snežilo. Ob tem naj bi jih opozorili, da jih bodo opazovali. Sporočili so jim še, da bo tudi Kim Jong Un pospremil svojega očeta na zadnjo pot brez pokrivala in rokavic.

O okoliščinah so poročali južnokorejski mediji, ki so preverjali videoposnetke s pogrebne slovesnosti, ki so pokazali, da dejansko skorajda nihče v množici, zbrani ob poti pogrebnega sprevoda, ni nosil pokrivala ali rokavic, čeprav je snežilo. Žalovanje za pokojnim Kim Jong Ilom, ki je umrl v 69. letu starosti, je sicer trajalo kar trinajst dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.