Svet
2 ogledov

Obama bo lahko obdržal blackberry

Obama je med kampanjo pogosto preverjal svojo elektronsko pošto. Žurnal24 main
Barack Obama bo lahko še naprej uporabljal svoj blackberry in bo tako prvi ameriški predsednik, ki bo imel v Beli hiši dostop do elektronske pošte.

Novi ameriški predsednik Barack Obama je ob vselitvi v Belo hišo dosegel pomembno osebno zmago: lahko bo uporabljal svoj blackberry.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Robert Gibbs je povedal, da bo ta "kompromis" predsedniku omogočal, da bo lahko ves čas v stiku z visokimi uradniki in osebnimi prijatelji. Obstajal je sicer varnostni zadržek glede tega, kdo vse bi lahko bral predsednikovo elektronsko pošto, a Obama si je ves čas prizadeval, da se ne bi ločil od svojega dlančnika. "Predsednik bo lahko uporabljal storitev BlackBerry, vendar bo njegova uporaba omejena," je povedal Gibbs. "Omogočala mu bo učinkovito komunikacijo, ki pa bo tudi zaščitena."

Baracka Obamo je bilo mogoče pred nastopom položaja pogosto videti, kako je med predsedniško kampanjo na svojem dlančniku preverjal elektronsko pošto. Po zmagi na volitvah je povedal, da so mu hoteli napravo vzeti iz rok. "To je le eno od orodij, ki jih uporabljam, da bi me lahko ljudje dosegli," je povedal za CNN. "Če delam nekaj neumnega, mi lahko nekdo iz Chicaga pošlje elektronsko pošto in me vpraša: Kaj pa delaš?"

Po aferi Watergate večino korespondence Bele hiše po zakonu o dokumentih predsednika, z izjemo strogo osebne pošte, hrani nacionalni arhiv. Tudi George W. Bush in Bill Clinton med predsedovanjem nista uporabljala elektronske pošte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.