Svet
19 ogledov

Obama: BP se ne bo "izmazal"

Nafta je že nevarno blizu obale Floride, a so jo za zdaj zajezili s pregradami. Žurnal24 main
Poskrbel bom, da se Britsh Petrolium ne bo s pomočjo odvetnikov izognil odgovornosti za katastrofo v Mehiškem zalivu, je ob že drugem obisku na Floridi dejal predsednik Obama.

„Kaže, da zadnja rešitev za zdaj deluje, vendar je še prepozno za optimizem,“ je po obiski Louisiane povedal ameriški predsednik Barack Obama.

 

Kupola je za zdaj pokazala pozitivne rezultate. Preusmeriti so uspeli že 6.000 sodčkov nafte.

Podjetju British Petrolium (BP) je namreč uspelo namestiti pokrov na območje iztekanja nafte, ki naj bi zdaj tekočino preusmeril v tanker na površju. Ali zadeva res deluje, bodo vedeli v roku 24 do 48 ur.

 

Obama ne skriva besa nad BP. Kot pravi, je podjetje za oglaševanje porabilo milijone dolarjev, da bi zaradi katastrofe v Mehiškem zalivu popravilo svoj ugled, namesto da bi pomagalo ljudem, ki jih je naftni madež prizadel. Kot pravi, bo poskrbel, da se BP ne bo „izmazal“ s pomočjo dragih odvetnikov.

Odločnejši odziv Obame je verjetno tudi posledica javnega mnenja, ki mu ni naklonjeno. V raziskavi CNN-a kar 51 odstotkov ljudi meni, da se Obama ni pravilno odzval na ekološko katastrofo, 46 odstokov jih meni, da ravna pravilno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.