Svet
20 ogledov

Obama in Merklova sta si za zajtrk privoščila pivo

G7, Bavarska EPA
Vrh G7, ki poteka na Bavarskem, se je začel bavarsko: s klobasicami in pšeničnim pivom. Barack Obama je bil navdušen.

Pivo, klobasice, preste in domačini v nošah in "lederhosen" - takšno gostoljublje je za ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki se v bavarskih Alpah udeležuje vrha G7, včeraj pripravila gostiteljica Angela Merkel.

G7, Bavarska | Avtor: EPA EPA

Za pivo je vedno pravi čas!

Včerajšnji zajtrk pred začetkom uradnega dela vrha G7,  se je tako začel, s čim drugim, kot s pivom. Domačini, ki so se v  nošah zbrali v mestecu Krün so bili navdušeni, ko je Obama nazdravil z vzklikom “Grüss Gott”.

"Nikoli ni slabega dne za pivo in belo klobaso," je dejal Obama. Na Bavarskem tradicionalno zajtrkujejo bavarsko belo klobaso z regionalnim pšeničnim pivom.

Pivo ni bilo breazalkoholno

Merklova in Obama sta nazdravila s politrskimi kozarci lokalnega svetlega piva, proizvajalci pa so potrdili, da sta za zajtrk pila alkoholno pivo.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Josh Ernest je priznal, da ne ve, kaj so dejansko postregli predsedniku. "A bil bi zelo presenečen, če bi naročil brezalkoholno pivo, četudi na nedeljsko jutro po celonočnem letu," pravi.

Obama nad pivom navdušen

Predsednik Obama je bil tako navdušen, da je menda celo predlagal, da srečanje G7 prenesejo na trg vasice, kjer bi lahko voditelji urejali svetovne težave ob rundah piva.

G7 | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • s.i.k. 19:32 11.junij 2015.

    .? ker per pa ( da vem.pod najbolj nujno