Svet
12 ogledov

Obama in Putin na kratkem pogovoru

Barack Obama, Vladimir Putin EPA
Predsednika ZDA in Rusije Obama in Putin sta na vrhu Azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja v Pekingu spregovorila nekaj besed.

Pogovor predsednikov dveh velesil, ZDA in Rusije je trajal le nekaj minut, kljub temu pa je skoraj zasenčil ves ostali dogodek, uvodni večer vrha Azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja v Pekingu. Teme pogovora med Barackom Obamo in Vladimirjem Putinom agencije ne navajajo, menijo pa, da je šlo za izmenjavo stališč glede ukrajinske krize.

Putinov predstavnik za stike z javnostmi je potrdil, da sta se sogovornika na kratko pozdravila, vendar da nista imela priložnosti za kak resen pogovor. Priložnosti naj bi v okviru vrha poiskala v teh dneh.

Prvi naj bi k sogovorniku pristopil Obama, in sicer med čakanjem na skupno fotografiranje udeležencev vrha. Ta je med drugim vseboval kodeks oblačenja, ki je veljal za vse, vključujoč tudi Putina in Obamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.