Svet
0 ogledov

Obama naj bi že vložil kandidaturo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama bi lahko že v ponedeljek svoje privržence obvestil, da namerava za položaj predsednika kandidirati tudi na prihodnjih volitvah leta 2012.

To sta poročala ameriška televizija CNN in časnik New York Times. Predsednik ZDA Barack Obama naj bi svojim privržencem obvestilo poslal prek elektronske pošte in telefonskih sporočil.

Po navedbah virov iz vrst ameriških demokratov Obamov predvolilni štab upa, da bo v ponedeljek zvezni volilni komisiji predložil vse potrebne dokumente za začetek Obamove kampanje za ponovno izvolitev leta 2012, poroča CNN.

Čas razglasitve kandidature in predložitev dokumentacije je sicer odvisen od zunanjih dejavnikov, če bi do tega v ponedeljek prišlo, pa bi bilo to en teden pred srečanjem Obame z njegovim glavnim zadolženim za zbiranje sredstev za predvolilno kampanjo.

Kolesa že tečejo
Obama bi tako uradno razglasil začetek predvolilne kampanje bolj zgodaj, kot je to običajno, in na tak način začel zbiranje sredstev v prihajajoči volilni sezoni, ki naj bi podrla vse rekorde. Obamov predvolilni štab je vsakega predstavnika, zadolženega za zbiranje donacij, pozval, naj zbere 350 tisoč dolarjev, kar ne bo lahka naloga glede na to, da vsota, ki jo posameznik lahko podari za predvolilno kampanjo, ne sme preseči 2.500 dolarjev na donatorja.

Po navedbah virov naj bi predsednik že navezal stike z glavnimi donatorji, načrtujejo pa tudi konference, na katerih se bodo obrnili na volivce in ključne skupine demokratov. Poleg tega naj bi se v zadnjih tednih Jim Messina, ki naj bo vodil kampanjo, in Patrick Gaspard, izvršni direktor demokratskega narodnega odbora, že sestala z donatorji, da bi jih vnovič vključila v predvolilno kampanjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.