Svet
12 ogledov

Obama obiskal Osamove rablje

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški predsednik se je srečal s skupino specialcev, ki je ubila prvega moža Al Kaide Osamo bin Ladna.

Njihovo misijo je označil kot "eno največjih vojaških operacij v ameriški zgodovini". Dan po tem, ko je Al Kaida potrdila smrt svojega voditelja in napovedala nove napade na ZDA, je obljubil, da bodo ZDA porazile teroristično mrežo Osame bin Ladna.

"Odrezali smo jim glavo, gotovo jih bomo porazili," je dejal. V svojih reakcijah ob smrti bin Ladna je sicer zelo previden, da ne bi ustvarjal občutka, da se naslaja nad smrtjo sovražnika številka ena v ZDA.

Da je organizacija res načrtovala nove napade na ZDA, potrjuje tudi gradivo, ki so ga Američani našli v poslopju, kjer se je skrival bin Laden. Eden od dokumentov dokazuje, da je Al Kaida načrtovala napad na ameriško železnico, vendar naj neposredno grožnje še ne bi bilo.

V četrtek je predsednik ZDA že obiskal prizorišče napadov 11. septembra 2001 v New Yorku, danes pa bo televizija CBS objavila še pogovor z njim v okviru oddaje o napadu na voditelja Al Kaide. Nagovoril pa je tudi dva tisoč vojakov, ki so se pred kratkim vrnili iz Afganistana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.