Svet
46 ogledov

Obama pokazal vrata ruskim diplomatom

US Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) pauses while ad US Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) pauses while ad
Ameriški predsednik Barack Obama je napovedal sankcije proti ruskim obveščevalnim agencijam in odredil izgon 35 ruskih diplomatov zaradi hekerskih napadov med ameriškimi volitvami.

"Odredil sem več ukrepov za odziv na rusko vladno agresivno nadlegovanje ameriških predstavnikov in kibernetskih operacij, uperjenih na ameriške volitve," je danes sporočil ameriški predsednik Barack Obama.

"Ta odziv sledi več zasebnim in javnim opozorilom, ki smo jih posredovali ruski vladi, in so potreben in primeren odziv na poskuse škodovanja interesom ZDA in kršitve uveljavljenih mednarodnih norm obnašanja," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še dodal Obama.

Med ukrepi, ki jih je napovedal odhajajoči predsednik ZDA, so sankcije proti ruskima obveščevalnima agencijama FSB in GRU, razglasitev 35 ruskih operativcev za nezaželene osebnosti v ZDA, zaprtje dveh ruskih stavb v New Yorku in Marylandu, ki jih Rusija po mnenju ZDA uporablja za vohunjenje, še poroča AFP.

 

Komentarjev 1
  • jozicamurn 22:35 29.december 2016.

    Zadji izdihljaji najslabšega predsednika kadarkoli, ki v 8 letih ni nič popravil temveč še več sranja zakuhal ter za to celo prejel Nobelovo nagrado. Celotna njegova administracija skupaj z hillaryino administracijo je najslabša doslej in še bolj so pomagali isis-u ...prikaži več in umerjeni opoziciji s svojim nesramnim delovanjem. Pobili so toliko nedolžnih s svojo zunanjo politiko, ki se žal še vedno nadaljuje. Zato njegovo ime sploh ne bi rada slišala! Največji shit od predsednika ever. Fuj. Here comes Trump!