Svet
3 ogledov

Obama prek Twitterja zagnal mašinerijo

Barack Obama Reuters Žurnal24 main
Barack Obama je danes tudi uradno začel kampanjo za svojo vnovično izvolitev na mesto ameriškega predsednika.

Na spletni strani www.barackobama.com je na kratko napisano, da je "prišel čas za odprtje pisarn, razpakiranje škatel in pogovore s podporniki, vse za končno zmago. Leto 2012 se začne zdaj."

V priloženem videu sicer Barack Obama ne nastopa, videti je le njegove podpornike.

Medtem ko ostajam osredotočen na naloge, ki ste mi jih naložili z izvolitvijo, pa moramo že danes začeti tudi z delom za kampanjo.
Barack Obama prek Twitterja

Še danes pa bo Obama tudi uradno vložil vso potrebno dokumentacijo na zvezno komisijo za volitve, kar mu bo omogočalo, da začne zbirati sredstva za kampanjo. Napoved je objavil prek Twitterja.

Do rekordnih sredstev?
Analitiki pričakujejo, da bo Obami za kampanjo tokrat uspelo zbrati kar milijardo dolarjev, kar je še nikoli dosežen rezultat. Za kampanjo leta 2008 je zbral rekordnih 750 milijonov dolarjev.

Na republikanski strani sicer ni še nobeden od potencialnih kandidatov stopil v ospredje, čeprav naj izzivalcev Obami ne bi manjkalo. Ima pa Obama po anketah za zdaj varno vodstvo pred republikanci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.