Svet
12 ogledov

Obama Romneyja označil za drekača

Soočenje Obama Romney Reuters
Volilni dan se naglo približuje, kar očitno načenja Obamove živce.

V ZDA se dviguje volilna vročica. Edina stvar, ki je trenutno jasna, je, da bo izid tesen. Tega se zelo dobro zaveda sedanji predsednik Barack Obama, ki pa mu kaže vedno slabše. Njegova podpora pri belcih namreč pada.

Po anketah časnika Washington Post in televizijske postaje ABC Obama za Mittom Romneyjem pri beli populaciji zaostaja 21 odstotnih točk. To je velika težava, saj je 79 odstotkov Američanov belcev. Kot kažeta anketi, bi se 59 odstotkov belcev odločilo za Romneyja in le 38 za Obamo. Za primerjavo – pred štirimi leti je Obama pri belcih pred Johnom McCainom zaostajal le osem odstotnih točk. Bodo pa, kot kaže, zanj množično glasovali drugi. Kar 79 odstotkov volilcev drugih barv polti naj bi namreč zanj oddalo glas.

Predsednik užalil Romneyja

Boj za predsedniški stolček je očitno načel Obamove živce. Svojega protikandidata je v intervjuju za Rolling Stone posredno označil za drekača. Med pogovorom o svoji popularnosti med otroki je Obama izjavil: "Otroci imajo močan šesti čut. Ko pogledajo drugega, pravijo: 'Govori sranje.'"

Romneyjev štab se je takoj odzval. Obama ne zna drugega kot napadati in žaliti, pravijo. David Axelrod, Obamov svetovalec, pa je povedal, da je Obama s tem ciljal na Romneyjevo neprestano menjavanje stališč. "Izjava ga ne bi smela presenetiti," je dodal.

Komentarjev 2
  • mph 17:23 26.oktober 2012.

    Ali pa jim je Musomelli naročil, kaj naj napišejo. :-)

  • enola 16:31 26.oktober 2012.

    Kako vi obračate besede!!! Prevod je: govori neumnosti (sranje), nikakor pa ni rekel, da je on drekač!Bureki eni :S