Svet
14 ogledov

Obama Romneyju postavil diagnozo

Barack Obama Reuters
V ZDA se je začela vroča faza predsedniških volitev. Obama ognjevito proti Romneyju.

Ameriški predsednik Barack Obama je svojega republikanskega konkurenta obtožil, da ves čas spreminja svoje mnenje. Kot pravi demokrat, je Romney najprej zagovarjal konservativno politiko, sedaj pa je ubral bolj zmerno pot. "Pozabil je, kakšna stališča zagovarja, in sedaj upa, da boste na to pozabili tudi vi. Za njegovo stanje moramo najti besedo. Mislim, da se ji reče romnezija,“ je pred devet tisoč volivci izjavil Obama in v predsedniško kampanjo vpeljal novo besedo. "Tisti, ki je lani poudarjal, da bo najbogatejšim znižal davek, sedaj pa pravi, da o tem ne ve nič, si mora izmeriti vročino, saj je po vsej verjetnosti zbolel za romnezijo,“ je še dodal predsednik, ki ga je nasprotna stran obtožila, da še vedno ni izdelal političnega programa,

To sicer ni prvič, da se je Obama ponorčeval iz nasprotnikovega imena. Pred časom ga je primerjal z Robinom Hoodom in ga poimenoval Romney Hood, ki pa se za razliko od pravega Hood bori le za interese bogatih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.