Svet
0 ogledov

Obama še vedno pred Clintonovo

Clintonova ali Obama bosta morala na koncu prepričati še superdelegate. Žurnal24 main
Ameriški predsedniški kandidat Barack Obama je spet zadal udarec protikandidatki Hillary Clinton, saj je zmagal na demokratskih predsedniških volitvah v državi Wyoming.
Obama je na strankarskih zborovanjih prejel 59 odstotkov glasov in najmanj sedem delegatskih glasov za nacionalno konvencijo stranke, Clintonova pa najmanj štiri. Skupno je tako Obama do sedaj zbral 1578 glasov delegatov , Clintonova pa 1467. Za osvojitev nominacije pa jih je treba zbrati 2025.

Odločilni glasovi superdelegatov
Kateri od demokratskih kandidatov bo na koncu postal uradni predsedniški kandidat, bodo na koncu morali, glede na majhno razliko med kandidatama, odločati tako imenovani superdelegati, to so strankarski veljaki, kot so zvezni kongresniki, guvernerji in drugi. Clintonova je doslej dobila obljubo podpore 242 superdelegatov, Obama pa 210. Ti superdelegati so že všteti v celotni seznam delegatov obeh kandidatov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.