Svet
3 ogledov

Obama Sirijo posvaril pred uporabo kemičnega orožja

Sirija Reuters
Ameriški predsednik Barack Obama je v govoru na Nacionalni univerzi za obrambo posvaril režim predsednika Sirije Bašarja al Asada pred uporabo kemičnega orožja.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Jay Carney je v ponedeljek dejal, da Belo hišo skrbijo znamenja, da sirskemu režimu uporaba konvencionalnega orožja za zadušitev vstaje, ki traja od marca lani in je zahtevala 40.000 žrtev, ni dovolj in razmišlja o uporabi kemičnega orožja.

"Svet opazuje. Uporaba kemičnega orožja je povsem nesprejemljiva. Če naredite tragično napako in ga uporabite, boste odgovarjali za posledice," je dejal predsednik ZDA Barack Obama.

ZDA naj bi imele obveščevalna poročila o premikih takšnega orožja znotraj Sirije, vendar še ni znamenj, da bo res uporabljeno. Hkrati pa zavračajo oboroženo posredovanje v državljanski vojni v Siriji, prav tako pa si ne želijo poslati svojih vojakov za morebitno zavarovanje skladišč orožja za množično uničevanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.