Svet
10 ogledov

Obama stregel kosilo vojakom

barack obama obisk velika britanija david cameron
1/6
Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama se danes mudi na obisku pri britanskem premierju Davidu Cameronu. Poleg resnih tematik, kot je sodelovanje med državama, sta poskrbela tudi za nekaj zabave.

Ameriški predsednik Barack Obama in britanski premier David Cameron sta odločena: sodelovanje Washingtona in Londona bo še bolj tesno. "Naše partnerstvo se ne bo le nadaljevalo, temveč se bo še okrepilo," je dejal Cameron med Obamovim obiskom Velike Britanije. Spomnimo, včeraj sta se sicer zakonca Obama srečala z mladoporočencema Williamom in Kate. Fotografije s srečanja si lahko ogledate tukaj.

Danes pa se je Obama posvetil partnerstvoma med državama. Skupaj s Cameronom je napovedal, da bosta njuni državi na skorajšnjem vrhu skupine G8 predstavili "program politične in ekonomske podpore arabski pomladi". Britanski premier je dejal, da se z Obamo strinjata glede podpore "tistim, ki se borijo za svobodo".

Libija: okrepiti pritisk
Glede Libije sta se strinjala, da je treba še okrepiti pritisk na voditelja Moamerja Gadafija. Načrte o uporabi helikopterjev za napade na cilje v Libiji bodo še preučili, po zagotovilih pa bo ukrepanje ostalo v okvirih resolucije ZN. ZDA ne postavljajo roka, do kdaj naj se operacija v tej državi konča, pravi Obama.

Čas za zabavo
Po uradnem delu sta se državnika udeležila piknika na vrtu rezidence britanskega premierja v čast vojnih veteranov, ki sta ga gostili njuni soprogi. Z zrezki in klobasicami sta dobro razpoložena voditelja postregla povabljenim britanskim in ameriškim vojakom ter njihovim družinam, medtem ko sta soprogi Michelle Obama in Samantha Cameron zbranim delili solate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.