Svet
20 ogledov

Obama uporabljal slaba zaščitna gesla

Barack Obama Reuters
Najboljša zaščita pred hekerji so dobra zaščitna gesla. "1234567“ ne spada mednje, kar je moral priznati tudi ameriški predsednik Barack Obama.

Ameriški predsednik Barack Obama je največja mednarodna podjetja v Silicon Valleyju, ki se ukrvajajo s spletom, pozval k sodelovanju z državnimi organi, saj so hekerski napadi vse bolj pogosti in tudi vse nevarni. Med pogovori je izdal, kakšna gesla je nekoč uporabljal. Ob njegovih besedah se je verjetno pred očmi stemnilo prav vsem strokovnjakom, ki se ukvarjajo z varnostjo na spletu. "Hekerji bodo gesla, kot sta "geslo" in "1234567", hitro uganili. Ti dve gesli sem sicer nekoč uporabljal tudi sam,“ je povedal predsednik, a hitro dodal, da je gesla že spremenil.

Ameriško podjetje SplashData je objavilo seznam najslabših gesel leta 2014. Zmagalo je, tako kot leto prej, geslo "123456", sledi pa mu beseda "geslo“.

Kakšno je varno geslo, lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.