Svet
22 ogledov

Obama v dvigalu z oboroženim neznancem

Pahor pri Obami Reševalni pas/Twitter
Z ameriškim predsednikom v se je v dvigalu vozil tudi oboroženi večkratni obsojenec, čeprav tam ni imel kaj iskati s pištolo.

Tri dni preden je 42-letni nekdanji specialec Omar Gonzalez z nožem v roki uspel preskočiti ograjo okoli ameriške Bele hiše in celo uspel vstopiti v stavbo ter se približati prostorom, kjer predsednik Barack Obama živi z družino, je nek moški Obamo nadlegoval že med njegovim  Centra za nadzor nad boleznimi in preventivo v Atlanti, kjer je Obama sodeloval na sestanku o kriznih razmerah zaradi širjenja virusa ebole.

Oborožen moški, domnevno zaposlen v podjetju, ki naj bi pomagalo pri organizaciji in varovanju  obiska Obame v Atlanti, je vstopil v dvigalo, v katerem je bil Obama s svojim varnostniki, agenti ameriške tajne službe in takoj začel predsednika snemati in fotografirati, poroča BBC.

Obamovi agenti so ga večkrat zaman opozorili naj preneha s svojimi izpadi, zato so začeli preverjati kdo sploh je in pri njem odkrili še pištolo. Orožja v Obamovi prisotnosti sploh ne bi smel nositi, saj so ob njem lahko oboroženi le njegovi varnostniki kot člani ameriške tajne službe.

Izkazalo se je še, da je bil omenjeni močki že večkrat obsojen zaradi različnih kaznivih dejanj, med drugim tudi nasilništva. Po tem incidentu pa so ga v podjetju, kjer je bil zaposlen takoj odpustili in mu vzeli orožje.

Direktorica ameriške tajne službe Julia Pierson je sicer nedavno pred ameriškimi kongresniki zagotavljala, da bodo agenti storili vse, da preprečijo podobne incidente, kot je bil Gonzalezov skok čez ograjo Bele hiše in zagotovili vse, da se ne bodo ponovili.

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.