Svet
10 ogledov

Obama: ZDA nad Islamsko državo "močneje kot kadarkoli doslej"

Obama EPA
Ameriški predsednik je izpostavil, da Združene države Amerike skrajno sunitsko milico Islamsko državo napadajo "močneje kot kadarkoli doslej".

Ameriški predsednik Barack Obama je po razširjeni seji Sveta za nacionalno varnost v Pentagonu obljubil, da bodo ZDA z zavezniki še naprej pobijale teroristične voditelje v Iraku in Siriji ter Islamski državi (IS) odvzemale zavzeto ozemlje.

Izpostavil pa je, da se v tem trenutku proti pripadnikom skrajen milice bojujejo "kot še nikoli". V novembru pa naj bi na cilje skupine izvedli sploh največ zračnih napadov doslej. Kot znak uspeha je naštel imena številnih voditeljev, ki naj bi jih pri tem ubili.

"Napadi do uničenja Islamske države"

Obama je v svojem nagovoru javnosti še dejal, da je zadevanje terorističnih tarč sicer vse težje, saj seskrajneži zadržujejo tudi v urbanem okolju med civilnim prebivalstvom. A kljub temu naj bi ZDA z napadi nadaljevale do uničenja skrajne milice.

Uspeh ZDA je ameriški predsednik utemeljil še s podatkom, da naj bi pripadniki Islamske države izgubili že 40 odstotkov ozemlja v Iraku, ki so ga že obvladovali.

Komentarjev 4
  • principiumnovum 16:25 15.december 2015.

    Ta amriška vlada je bolj gnila od gnilobe. Kakšno sprenevedanje! Saj ravno amričani so ustvarili to sranje od ISIS-a.

  • 4krogci 07:26 15.december 2015.

    "nad isis močneje kot kadarkoli doslej" Zakaj imam občutek, da ne govorijo o napadih ampak o dostavi orožja in podobnega???

  • darkmitar 23:36 14.december 2015.

    Amerika se ni nikoli dotaknila islamske države. Ravno nasprotno. Amerika je organizirala te teroriste oziroma islamsko državo, hkrati pa javnost zavaja kako so proti islamski državi.. Amerika jo financira, dostavlja hrano in orožje. Amerika bo vse nardila, da prevzame naravne ...prikaži več vire v Siriji, tudi če bo potrebno obračunati z Rusijo. Če smo resnični. Rusija je edina, ki napada islamsko državo. Drugo je vse izmišljeno in zavajanje sveta. Še Američani so odprli oči in vidijo kam jih vlada pelje.