Svet
10 ogledov

Obama že ve, zakaj kaže jezik in dela sebke

Barack Obama Facebook
Ameriški predsednik Barack Obama je za promocijo svoje zdravstvene reforme ubral nenavadno pot s pomočjo videa, v katerem uganja norčije.

Video z naslovom "Stvari, ki jih vsi počnemo, a o njih ne govorimo" je vsega 24 ur po objavi na njegovem Facebook profilu postal viralen, doslej pa si ga je ogledalo že prek 23 milijonov uporabnikov. 

Obama v dvominutnem videu deluje kot naj bi deloval vsak človek v svoji zasebnosti - govori sam s seboj, "poka frise" pred ogledalom, igra navidezno košarko. Predsednik uporablja celo palico za sebke in se ponorčuje na svoj račun, ko po zgledu medijev hitro najde krivca, ker ne more pomočiti prevelikega piškota v skodelico z mlekom.

A v ozadju videa je neprestano sporočilo o upravičenosti njegove reforme zdravstvenega sistema, ki mu jo večinski republikanski kongres neprestano meče naprej, a Obama tudi s pomočjo izvirnega videa vztraja, da je bila upravičena.

Nagovarjenje skupine "netizens"

Gre za nov pristop politikov v promocijah na socialnih omrežjih, pravijo poznavalci. "To je pomemben zasuk k vse bolj digitalnemu pristopu prenašanja novic in sprememb zakonodaje prek kanalov, ki jih uporabljajo vse bolj politično aktivni mladi državljani, " je za CNBC komentrial Carl Miller iz vplivnega think tanka Demos. 

Zaradi videa je Obama požel pretežno pozitivne kritike, nekaj pa je bilo tudi opazk med političnimi komentatorji, da bi čas, namenjen snemanju, lahko bolje porabil za reševanje perečih problemov v državi.

Komentarjev 1
  • JohnSmith30699 14:41 16.februar 2015.

    hebo vas "sebke" ogabna bedea za kozlat! napište vsaj samopotret !