Svet
8 ogledov

Obami zavrnili kreditno kartico

Barack Obama Reuters
Ameriški pedsednik je ob podpisovanju ukaza o večji finančni zaščiti povedal, da so mu ravno prejšnji mesec zavrnili kreditno kartico. Američani bodo sicer pri plačevanju s plačilnimi karticami uvedli zaščito s PIN kodo.

Ameriškemu predsedniku Baracku Obami so v neki restavraciji prejšnji mesec v New Yorku zavrnili kreditno kartico. "Šel sem v restavracijo v New Yorku, v času ko je potekala Generalna skupščina Združenih narodov, in so zavrnili mojo kreditno kartico," je v smehu povedal Obama, med tem ko je podpisoval ukaz o večji zaščiti potrošnikov zaradi kraje identitet pri bančnih transakcijah.

"Izkazalo se je, da je najverjetneje ne uporabljam dovolj. Mislili so, da gre za zlorabo. H sreči je imela tudi Michell s seboj tudi svojo," je še pojasnil Obama, ki je pozval Belo hišo in banke k sprejemu boljših zaščitnih ukrepov pred krajami identitet. Zgolj lani naj bi identiteto ukradli milijonu Američanov.

Obama je sicer včeraj podpisal ukaz, v skladu s katerim bodo morali Američani pri vseh transakcijah s plačilnimi karticami vpisovati tudi PIN kodo. Doslej je bila v Združenih državah Amerike v večji meri v uporabi le zaščita s pomočjo magnetnega traku in podpisa lastnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.