Svet
1 ogledov

Obamini hčerki ne smeta imeti Facebooka

Žurnal24 main
Ameriški predsednik Obama Barack ima več kot 24 milijonov oboževalcev na Facebooku, medtem ko z ženo Michelle ne dovolita, da bi njuni hčerki imeli profil na popularnem socialnem omrežju.

To sta predsednik ZDA Barack Obama in prva dama povedala v intervjuju za People Magazin.

"Zakaj bi želeli imeti celo gomilo ljudi, ki jih ne poznamo. To nima smisla." je rekel v intervjuju. Prva dama je dodala, da je Malia stara 13 let, Sasha pa le deset. "Bomo videli kako se bosta počutili čez štiri leta," je dejala Michelle.

Prva dama je enako mnenje izrazila že pred slabim letom. Povedala je, da imata njeni hčerki določene omejitve, ki jih drugi otroci niso deležni, zaradi varnostnih ukrepov, ki jih zahteva predsednikova varnostna služba. Med omejitvami je izpostavila tudi Facebook. "Ko bosta satrejši si ga bosta lahko ustvarili, če bosta želeli."

Strogi zakoni

Glede na stroge zakone, ki veljajo v ZDA, bi Facebook lahko imela le Manila. Zvezni zakoni namreč prepovedujejo zbiranje informacij uporabnikov na spletih straneh, mlajših od trinajst let. Zaradi tega Facebook zahteva od uporabnikov, da morajo dopolniti 13. let preden si ustvarijo svoj profil.

Komentarjev 1
  • dusan72 23:48 17.december 2011.

    Nič posebnega. To bi moral narediti vsak odgovoren starš, ne pa da še sami cele dneve po raznih "villih" skačejo in zabijajo čas !! Mene je "farma držala" 2 meseca, potem sem se pa zamislil ali sem res takšen bedak, ...prikaži več da moram vsake par ur klikati na neko virtualno zadevo od katere ni prav nobene koristi razen zabijanja časa in umetnega strahu, da mi ne bo kaj "zgnilo". Itak sem bil dnevno mogoče pol ure gor, pa še to se mi zdi preveč. Takrat sem zbrisal in blokiral vse skupaj. Grem raje z družino na zrak, kavo, ladoled, v kino.... Je vsaj kaj koristi od tega,