Svet
6 ogledov

Obamo obtožili seksizma

Kamala Harris Reuters
V ZDA je izbruhnila razprava o tem, kako šarmanten je lahko predsednik. Nekateri so namreč mnenja, da si je Obama, ki je neko pravnico označil za najlepšo generalno državno tožilko države, privoščil preveč.

Predsednik Barack Obama je na lastni koži spoznal, da ni dobro biti preveč šarmanten. Ko je mlado pravnico Kamalo Harris med govorom na neki dobrodelni prireditvi označil "za daleč najlepšo generalno državno tožilko“, so ga obtožili seksizma, kljub temu, da je pred komplimentom pohvalil tudi njene pravniške sposobnosti.

"Čudna opazka, predsednik Obama"

Spletna stran salon.com je zapisala, da je bila Obamova opazka „seksistična in neumna“. Enakega mnenja je pisec portala Buzzfeed, ki je za šalo objavil tudi fotografije 12 najbolj postavnih moških generalnih tožilcev ZDA. Blogarka Časnika Washington Post Alexandra Petri pa je odprla vprašanje, kdaj so komplimenti, ki izpostavljajo žensko lepoto, dovoljeni.

Obama si je opazke vzel k srcu in Harrisovo poklical ter se ji opravičil za komentar. "Že dolgo časa sta prijatelja. Obama pomembnosti njenih kompetenc nikakor ni poskušal zmanjšati, saj se zaveda, s kakšnimi težavami se ženske spopadajo na delovnem mestu,“ je povedal tiskovni predstavnik Bele hiše.

Komentarjev 1
  • mph 18:23 06.april 2013.

    Mah, Američani so sposobni cca. 250 milijonov bolj neumnih opazk ... če pa kdo vidi v temu seksizem, pa res rabi dobrega psihiatra.