Svet
12 ogledov

Obamovi na dopustu brez plavanja

Barack Obama s hčerko Sasho ob floridski obali dokazuje, da je morje v Mehiškem Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama s plavanjem na dopustu nima sreče. Na otoku Martha’s Vineyard, kjer bo preživel z družino več dni, je voda okužena z bakterijami.

Potem ko je ameriški predsednik Barack Obama prejšnji teden skušal prepričati Američane, da je voda v Mehiškem zalivu dovolj čista in varna za plavanje, je pred dvema dnevoma s svojo družino prispel na priljubljeni otok Martha’s Vineyard, kjer pa je večina plaž zaprtih zaradi bakterije.

Nekaj delov velikega umetnega jezera Tisbury, kjer si je družina privoščila oddih, so v začetku tedna zaprli, saj so v vodi našli visoke vrednosti enterococcusa, ki je indikator, da je voda okužena s fekalno bakterijo. Bakterija pri plavalcih povzroča draženje kože, bruhanje ali drisko.

Dve javni plaži, ki so jih v omenjeni laguni zaprli v začetku tedna, se nahajata blizu zasebne plaže, kjer bo Obama z družino preživel deset dni. "Moje delo ni, da priporočim ali ne priporočim, ali naj gre kdo v vodo," se je odzval tamkajšnji zdravstveni inšpektor John Powers ter dodal, da le dobi rezultate preiskave in nato primerno ukrepa.

Neimenovani mestni uradnik pa je bolj pogumno odgovoril, ali je za predsednika varno, da se namoči v jezeru. "Odvisno, ali ima rad plavanje med kakci," se je pošalil.

Na otoku Martha’s Vineyard so zaradi bakterije zaprli štiri priljubljene plaže, ki pa so jih v četrtek znova odprli in vzeli vzorce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.