Svet
5 ogledov

Obamovi varnostniki na dopust zaradi prostitutk

Barack Obama EPA
Nekaj agentov tajne službe, ki v kolumbijski Cartageni varujejo predsednika ZDA, so predčasno poslali domov. Dobili so jih v objemu prijateljic noči.

V ameriški tajni službi, ki skrbi za varovanje predsednika, so potrdili, da so več agentov odpoklicali iz Cartagene, ker naj bi se neprimerno obnašali. Delavec v hotelu je namreč enega izmed agentov, kljub prepovedi hišnega reda, našel v objemu prostitutke, ki pa je ni prijavil na recepciji. O dogodku je obvestil ameriško veleposlaništvo, ki je ukrepalo naprej in novico posredovalo Poveljstvu oboroženih sil ZDA, ki je agente zaradi neupoštevanja policijske ure in neprimernega obnašanja poslalo domov, piše USA today.

"Dogodek me je zelo razočaral. Takšno obnašanje ni v skladu s pričakovanim vedenjem članov ameriške vojske," je dejal general Douglas Fraser. Po njegovih besedah celoten dogodek ni in ne bo vplival na varnost predsednika, ki je na obisku v Kolumbiji.

Ni edini incident

Po pisanju Washington Posta gre za redek primer neprimernega obnašanja med pripadniki tajne službe, ki pa ni osamljen. Pred časom so enega izmed agentov, ki bi moral skrbeti za organizacijo Obamove varnosti med njegovo potjo v ameriško Iowo, odpustili zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Na vrhu Organizacije ameriških držav

V kolumbijskem letovišču Cartagena se je v soboto začel dvodnevni vrh Organizacije ameriških držav (OAS), ki se ga udeležujejo voditelji 34 držav članic. Glavni temi vrha sta tesnejše regionalno povezovanje in boj proti revščini, prvi dan pa je bil predsednik ZDA Barack Obama tarča kritik zaradi onemogočanja udeležbe Kube na tovrstnih srečanjih, piše STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.