Svet
21 ogledov

Obesila in zažgala svojo 17-letno hči

seriatsko pravo EPA
Mati v Pakistanu je svojo najstniško hči kruto umorila, ker se je ta poročila iz ljubezni. Zakon starši niso odobravali.

Pakistanska policija je sporočila, da je to že tretji takšen primer v treh mesecih. Zeenat Bibi se je v Lahoreju na vzhodu države 29. maja poročila s fantom, ki pripada različni kasti. Zakona njena primarna družina ni odobravala, še posebej jezna zaradi hčerine odločitve je bila njena mama.

Po poročanju agencije dpa je mati svojo hčerko v družinsko hišo v siromačni četrti danes zjutraj najprej obesila, nato pa njeno truplo polila z bencinom in zažgala. Mamo so policisti že prijeli, poteka preiskava, ali ji je pri dejanju kdo pomagal.

V Pakistanu pogosto prihaja do ubojev žensk, če se te poročijo z moškim, ki ga njihove družine ne odobravajo ali če kakorkoli drugače - po mnenju svojcev - oskrunijo čast družine.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • ojla 16:03 11.junij 2016.

    In takšni primitivci lazijo v Evropo. Se ne čudim, če takšne ženske vzgajajo svoje otroke zgleda, da jim otroci ne pomenijo dosti ,sploh ženskega spola...Ta narod naj ostane doma, kjer bodo lahko živeli kod so vajeni ne, da že ...prikaži veče zahtevajo, da se jim mi prilagajamo.