Svet
10 ogledov

Obeta se nova stavka na letališčih

Britanski premier David Cameron je še pred izidom glasovanja opozoril, da bi sta Žurnal24 main
Zaposleni v britanskem upravljalcu letališč BAA so na glasovanju podprli izvedbo morebitne stavke. Dokončno odločitev o njeni izvedbi bodo sicer sprejeli v ponedeljek.

Kot so sporočili iz sindikata Unite, s tem puščajo še nekaj možnosti za uspešen zaključek pogajanj z upravo BAA. Delavci in uprava se pogajajo glede letošnjega zvišanja plač po njihovi lanski zamrznitvi. Uprava ponuja enoodstotno zvišanje, a delavci s tem niso zadovoljni. V BAA pravijo, da je ponudba primerna glede na upad potniškega prometa zaradi posledic recesije in oblaka vulkanskega pepela z Islandije.

Stavkali bi nujno potrebni delavci
V upravi BAA so ob tem po poročanju tujih tiskovnih agencij že opozorili, da bi morebitna stavka privedla do zaprtja letališč, ki jih upravlja − gre med drugim za največje britansko letališče Heathrow in še vrsto drugih, kot so Stansted, Glasgow in Edinburgh. Stavkali bi namreč nujno potrebni delavci, kot so gasilci, varnostniki in inženirji.

Na glasovanju je morebitno stavko podprlo 75 odstotkov od skupno okrog 3000 delavcev, ki so glasovali. V BAA pri tem poudarjajo, da se je glasovanja udeležila le polovica vseh upravičenih do glasovanja. Zato menijo, da izid glasovanja ne daje neoporečnega mandata za izvedbo stavke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.