Svet
1311 ogledov

Obglavil učitelja zgodovine, ki je kazal karikature Mohameda

Terorizem Profimedia
V predmestju Pariza napadalec obglavil moškega.

V pariškem predmestju je danes napadalec obglavil moškega. Policija je kasneje v streljanju huje ranila domnevnega napadalca, ki je kasneje podlegel poškodbam. Francosko protiteroristično tožilstvo je že uvedlo preiskavo incidenta.

Napad naj bi se zgodil pozno popoldan v bližini šole v pariškem predmestju Conflans Sainte-Honorine. Žrtev naj bi bil učitelj zgodovine, ki je nedavno v razredu kazal karikature preroka Mohameda.

Domnevni napadalec je imel pri sebi nož in je grozil policiji, ko ga je izsledila.

Policija ranila napadalca, ki je pozneje umrl

Policija je na Twitterju pred tem zapisala, da v omenjenem delu predmestja poteka intervencija in da naj se občani izogibajo območja. Podobno so posvarili za bližnji kraj Eragny-sur-Oise, kjer je policija v streljanju ranila domnevnega napadalca. Ta je kasneje umrl.

Župan kraja Eragny-sur-Oise Thibault Humbert je za televizijo BFM potrdil, da je domnevni napadalec mrtev. Ob tem je izrazil ogorčenje nad nasilnim dejanjem.

Obravnavajo umor, povezan s teroristično organizacijo

Tožilstvo obravnava incident kot umor, ki je povezan s teroristično organizacijo.

Francija je bila v preteklih letih večkrat tarča islamističnih napadov. Pred nekaj tedni se je pred prostori uredništva satirične revije Charlie Hebdo zgodil napad z nožem. Trenutno sicer poteka sojenje proti osumljenim vpletenosti v teroristični napad na revijo leta 2015.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar Alissica
    Alissica 06:04 17.oktober 2020.

    ❤️ ︍Ocenite moje fotografije tukaj - WWW.ES17.CLUB