Svet
15 ogledov

Obglavili še enega novinarja

Zajeti novinar Profimedias
Skrajna skupina Islamska država je danes objavila videoposnetek na katerem zamaskirani skrajnež usmti 31-letnega ameriškega novinarja Stevena Sotloffa.

Skrajna skupina Islamska država je danes objavila videoposnetek na katerem zamaskiran skrajnež obglavi ameriškega novinarja, nato pa zagrozi, da bodo usmrtili še enega talca, britanskega državljana. Gre za že drugo usmrtitev ameriškega novinarja, potem ko je Islamska država pred slabima dvema tednoma obglavila Jamesa Foleyja.

Na posnetku, ki ga je pridobila agencija za nadzor terorističnih aktivnosti na spletu Site in prejela tudi francoska tiskovna agencija AFP, je 31-letni novinar Steven Sotloff, ki kleči v puščavi, oblečen v oranžna oblačila. Sotlofa so ugrabili v začetku avgusta v Siriji.

Islamisti so videoposnetek usmrtitve naslovili :"Drugo sporočilo Ameriki." Zamaskirani skrajnež, ki stoji za novinarjem pa sporoči: "Nazaj sem Obama, nazaj zaradi tvoje arogantne politike do islamske države!" Po obsodbi ameriških napadov skrajnež obglavi novinarja.

Avtentičnost posnetka potrjena

Ameriške oblasti so pred dobro uro sporočile, da je posnetek resničen. Sotloffa so obglavili dan po tem, ko je njegova mati vodjo džihadistov prosila, naj sina osvobodijo.

Džihadisti so sicer nedavno objavili posnetek obglavljenja Foleyja, ki je šokiral svet. Tudi takrat je šlo za maščevanje za ameriške zračne napade na pozicije Islamske države na severu Iraka, s katerim želijo pomagati kurdskim silam v boju proti džihadistom, ki so zavzeli obširna območja zahoda in severa države.

Komentarjev 3
  • janez 08:52 03.september 2014.

    Kaj nebi poleg Ljubljane zgradili še kakšen islamski "kulturni" center v Mariboru, Kopru, Celju, Murski Soboti?

  • URIAH HEEP 05:54 03.september 2014.

    A se bo tudi ta usmrtitev izkazala za lažno, tako kot se je pri Foleyu?Ta ISIS(zanimivo "okultno" ime stare oz še kr aktualne boginje), ki jo vodi Simon Elliot (Shimon...) izraelski agent...http://syrianfreepress.wordpress.com/2014/08/13/isis-is-run-by-simon-elliot-a-mossad-agent-reports-and-links-collection/

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:53 03.september 2014.

    Ne prenesejo kritik, zato ne prenesejo novinarjev. Ampak če bi bile kritike iz trte zvite verjetno ne bi temu namenjali pozornost. Očitno se prepoznajo v njih.