Svet
15 ogledov

Obglavljena telesa visela z mostu

Mehiška policija je v mestu Cuernavaca, južno od Ciudada de Mexica, našla štiri Žurnal24 main
Mehiška policija je v mestu Cuernavaca, južno od Ciudada de Mexica, našla štiri obglavljena in povsem zmaličena moška trupla, ki so visela z mostu.

Tamkajšnja policija je zatrdila, da so na zmaličenih truplih našli sporočila, s katerimi morilci opozarjajo, da bo podobna usoda doletela vse tiste, ki podpirajo Edgarja Valdeza. Slednji se s Hectorjem Beltranom Leyvajem bori za nadzor nad enim izmed najmočnejših narkokartelov v Mehiki, imenovanim Beltran Leyva.

Kruti umori štirih moških – stari naj bi bili med 25 in 30 let – so tako posledica krvavih medsebojnih obračunov. Žrtve so bile po podatkih policije ugrabljene nekaj dni pred umorom.

Kartel brez glave
Cuernavaca, mesto s 350 tisoč prebivalci, sicer priljubljeno letovišče premožnih prebivalcev Mexico Cityja, se nahaja v osrčju vojne za narkomanski teritorij. Omenjeni narkokartel je brez vodje, odkar so Arturja Beltrana Leyvaja decembra ubili policisti.

Ameriški državljan Edgar Valdez, ki je zaradi svetlih las znan pod vzdevkom Barbie, je glavni kandidat za prevzem kartelskega stolčka. Za omenjeno pozicijo pa se bori tudi Hector Beltran Leyva, brat nekdanjega vodje. Njegovega drugega brata Carlosa, ki se je tudi boril za omenjen položaj, so aretirali januarja, tako da je izpadel iz igre.

Organizacija Beltran Leyva naj bi imela nadzor nad številnimi mehiškimi podjetji, ki se ukvarjajo s prevozom, elektroniko, zdravstvenimi izdelki in turizmom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.