Svet
9 ogledov

Obisk bi popestrili s kondomi

Papež Benedikt XVI. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Pred obiskom papeža Benedikta XVI. v VB so temperaturo dvignili zaposleni na tamkajšnjem zunanjem ministrstvu. Slednji so med drugim predlagali, da bi proizvedli kondome z njegovim imenom.

Osupljivi predlogi, med katerimi bi papež med drugim blagoslovil gejevsko poroko, slavnostno odprl kliniko za opravljanje splavov, skupaj v duetu zapel z britansko kraljico in se srečal z zmagovalko resničnostnega šova Susan Boyle, so v roke prišli novinarju britanskega časnika Sunday Telegraph.

Predlogov so se sicer spomnili mlajši uslužbenci zunanjega ministrstva, ki v posebni skupini zbirajo kreativne ideje za popestritev papeževega obiska septembra letos v Londonu.

Opravičilo zunanjega ministrstva
Nad dogodkom so bili šokirani tako britanski predstavniki Katoliške cerkve kot sam Vatikan in so zato od oblasti zahtevali opravičilo.

Tega so tudi dobili, saj je britansko zunanjo ministrstvo Vatikanu sporočilo, da globoko obžalujejo dogodek in da dokument ne izraža stališč ministrstva do papeža Benedikta XVI.

Le za interno uporabo
Na ministrstvu so že sprožili nekatere disciplinske postopke in mladeniča, ki je bil odgovoren za dokument, prestavili na drugo delovno mesto. Je pa sicer že na samem dokumentu jasno pisalo, da slednji vsebuje nenavadne zamisli in da je le za interno uporabo.

Dokument je sicer vseboval tudi bolj resne predloge, kot na primer tega, da bi se papež odločno zoperstavil do spolnih zlorab, ki so jih zakrivili katoliški duhovniki in če bi ustanovil telefonsko linijo za žrtve spolnih zlorab. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.