Svet
84 ogledov

Objavil imena in fotografije pedofilov

V omenjeni skupini je bilo približno 200 članov, prestrašena profesorica pa zara Žurnal24 main
Britanec Chris Wittwer je na socialni mreži Facebook objavil imena in fotografije 6000 obsojenih pedofilov.

„Zelo sem ponosen. Ure in ure sem zbiral fotografije obsojenih pedofilov. Mislim, da je to največja zbirka na svetu,“ pravi 34-letni Wittwer, ki je bazo podatkov obsojenih britanskih pedofilov sestavljal kar dve leti.  V njegovo skupino na Facebooku se je včlanilo že 18 tisoč uporabnikov.

„Ljudje bodo s pomočjo seznama lahko ugotovili, kdo živi v njihovi bližini in ali ta oseba predstavlja grožnjo za otroke,“ je razložil Wittwer, ki dodaja, da podatkov ni objavil z namenom, da bi javnost obsojene pedofile linčala. Pravi, da si lahko starši v njegovem registru poleg podatkov ogledajo še fotografije, s katerimi bi lahko v prihodnosti preprečili zločine. „Na seznamu se nahajajo samo pravnomočno obsojeni pedofili,“ pravi Wittwer.

Policija je Wittwerju sprva preprečila objavo seznama, vendar je nazadnje morala popustiti, saj ni kršil nobenega zakona. 34-letni je povzel in zbral podatke, ki so jih sami javno objavili. Za objavo seznama se je odločil, ko je v nekem baru spoznal moškega, ki je bil kot otrok tudi sam zlorabljen. „Nekaj sem moral storiti,“ pravi Wittwer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.