Svet
12 ogledov

Objavili fotografijo usodne sobarice

Nafissatou 'Ophelie' Diallo Žurnal24 main
Kdaj točno so nastale fotografije sobarice Nafissatou Diallo - Ophelie, ni znano. V Gvineji jih je našel novinar Le Monda.

Francoski Le Monde je objavil fotografijo Gvinejke Nafissatou Diallo - Ophelie, sobarice newyorškega hotela, zaradi katere je moral maja oditi nekdanji generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn.

Sobarica je Strauss-Kahna obtožila posilstva, a so ga na začetku junija zaradi težav, ki jih je imelo tožilstvo z dokazovanjem njene kredibilnosti, saj se je v preiskavi večkrat pokazalo, da je lagala, izpustili na prostost.

Ameriški tožilci so napovedali, da bodo proti Strauss-Kahnu v zvezi z omenjenim primerom ovrgli vse obtožbe, vednar nekdanji direktor IMF še ni opran vse krivde, saj je tožbo zaradi posilstva proti njemu  napovedala tudi francoska pisateljica in novinarka Tristane Banon.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.