Svet
47375 ogledov

Študenti objavili skupno fotografijo, čez nekaj ur so bili štirje od njih mrtvi

študenti umor Idaho instagram
Združene države Amerike pretresa umor študentov.

"Srečnica, ki je vsak dan obkrožena s temi osebami," je v soboto na družbenih omrežjih zapisala Kaylee Goncalves ob objavi nekaj slik s svojimi prijatelji. Skupaj s tremi prijatelji je minuli vikend objavila fotografije iz trenutka življenja v študentskem življenju v Idahu, nekaj ur pozneje so bili umorjeni.

Štiri dni po tem, ko so 20-letna Ethana Chapina in Xano Kernodle ter 21-letni Madison Mogen in Kaylee Goncalves našli zabodene do smrti v domu zunaj študentskega naselja, osumljenca še niso našli, prav tako še ni prišlo do aretacij, poročajo ameriški mediji. Kljub trditvam oblasti, da ni nobene nevarnosti za skupnost, neodgovorjena vprašanja še naprej pestijo študentsko mesto. 

Orožja še niso našli

Mrliška oglednica okrožja v Idahu Catherine Mabbutt je včeraj razkrila vzrok smrti štirih študentov Univerze v Idahu, ki so bili ubiti v začetku tega tedna, čeprav na toksikološke izvide ponesrečencev še čakajo. NBC News poroča, da naj bi doslej neznani osumljenec uporabil velik nož, rane na truplih naj bi bile ''precej obsežne''. Kot je še dejala Mabbutt, kraj zločina ni bil podoben ničemur, kar je doživela prej. "V preteklosti smo imeli več umorov, a nič podobnega, s štirimi študenti," je povedala.

Tožilec okrožja Latah Bill Thompson je dejal, da je možno, da obstaja več osumljencev. "V tem trenutku preiskovalci preučujejo vse možnosti. Konkretnega osumljenca nimajo," je povedal. "Resnično upamo na kakršne koli informacije iz javnosti, ki bi pomagale poustvariti dejavnosti vseh."

Eden izmed sosedov je po poročanju NBC News povedal, da so Mogen, Goncalves in Kernodle živeli v hiši, Chapin in Kernodle pa sta bila v razmerju. Predstavniki oblasti so še sporočili, da dva sostanovalca, za katera policija meni, da sta bila doma, a med ubojem nista bila poškodovana, sedaj sodelujeta pri preiskavi. Thompson je dejal, da nista osumljenca. Mabbutt je pred tem ugotovila, da incident ni bil umor-samomor, poroča Fox News.

V torkovem sporočilu za javnost so tamkajšnje oblasti potrdile, da orožja niso našli, a "na podlagi predhodnih informacij preiskovalci domnevajo, da je bilo pri umorih uporabljeno ostro orožje, kot je nož." Župan Art Bettge pa je še povedal, da se je zločin zgodil v nedeljo okoli 3. ali 4. ure zjutraj, vendar so ga policiji prijavili okoli poldneva. 

V sredo je podal izjavo tudi oče ene izmed žrtev, v kateri je policijo pozval, naj izda dodatne informacije o umorih. "Univerza v Idahu in lokalna policija nimata dovolj informacij, kar samo spodbuja lažne govorice in namige v tisku in družbenih medijih," je v izjavi dejal Jim Chapin, oče Ethana Chapina. '

'Molk še povečuje agonijo naše družine po umoru našega sina. Za Ethana in njegove tri drage prijatelje, ki so bili ubiti, in za vse naše družine pozivam uradnike, naj govorijo resnico, povedo, kar vedo, najdejo napadalca in zaščitijo širšo skupnost,'' je še dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.