Svet
168 ogledov

Objavili video kamenjanja 19-letne Afganistanke

Talibani kamenjajo dekle Radio svobodna Evropa
Radio svobodna Evropa je na svoji spletni strani objavil videozapis kamenjanja mladega dekleta v osrednji provinci Afganistana Ghor. Obtožili naj bi jo za seksualni odnos preden je stopila v zakonsko zvezo.

Video zapis prikazuje mlado žensko, ki jo je skupina moških do vratu zakopala v zemljo, nakar so jo začeli kamenjati. Na posnetku se vidi tudi, da vanjo nekaj moških meče kamenje, medtem ko nekateri prizor snemajo s svojimi mobilnimi telefoni. Mlado dekle kliče na pomoč.

Video je na voljo na spletni strani Radia svobodna Evropa.

Pristojne mestne oblasti so za okrutno dejanje okrivili talibanske skrajneže. 19-letnico so kamenjali do smrti zaradi tega, ker naj bi se spustila v spolno razmerje s štiri leta starejšim moškim in to preden sta se poročila. Moškega so kaznovali z bičanjem. Nejasno je, zakaj je dekle dobilo strožjo kazen, čeprav je poznano, da so talibanska sodišča v svojem kaznovanju do moških prizanesljivejša.

Guvernerka omenjene afganistanske province Seema Joyenda, ena od dveh guvernerk v Afganistanu, je za agencijo AFP povedala, da ni šlo za osamljen primer. BBC pri tem omenja podoben primer ženske, ki so jo letos v Kabulu najprej pretepli potem pa zažgali v središču Kabula. Obtožili so jo, da je zažgala Koran. Njen umor je sprožil številne proteste v Afganistanu.

Komentarjev 31
  • novispenjac 19:16 28.december 2015.

    v stranki muslimanskega centra smo po dolgem premisleku sprejeli sklep, da moramo zavarovati slovenske mladenke. zato bodo odslej vsakemu legalcu odvzeti kamni, za katere ne dokaže, da so namenjeni samoobrambi ali pridobivanju dohodka (=tatvinam z razbitjem stekla s pomočja kamenja). lp, mirko

  • puelasedulaest 17:10 28.december 2015.

    Kdaj si bodo to dali dopovedati debilni evropski politiki????

  • puelasedulaest 17:09 28.december 2015.

    Kaj takega se med muslimani ne more zgoditi kakšnemu bogatašu, šejku in sorodnikom. Kamenja, se reže ude, se biča samo navadne smrtnike-raji. Toliko o Koranu in muslimanih!! Čakam tudi na prebežnike, ki jih bodo pod streho vzeli protestniki ograje-nesmrtna hinavščina!