Svet
410 ogledov

Objavili video z jedrskim napadom na Washington

koreja Žurnal24 main
Severna Koreja je danes objavila nov propagandni video, ki prikazuje jedrski napad na Washington. Ob tem je Južni Koreji zagrozila z neusmiljenim vojaškim napadom zaradi žaljenja voditelja Kim Jong-Una.

Režim v Pjongjangu stopnjuje retoriko in propagando že vse od začetka vsakoletnih vojaških vaj Južne Koreje in ZDA, v katerih vidi priprave na invazijo.

Letošnje vojaške vaje so še obsežnejše kot običajno, kar je odgovor Seula in Washingtona na severnokorejski jedrski poskus v januarju in poskusna izstrelitev rakete dolgega dosega v februarju.

Štiriminutni video z zgovornim naslovom Zadnja priložnost prikazuje uničenje Washingtona z jedrsko raketo, izstreljeno s podmornice. Konča se s posnetkom ameriške zastave v plamenih.

Bela hiša skozi daljnogled ostrostrelca

Severna Koreja je v preteklosti že objavljala podobne posnetke. Video iz leta 2013 prikazuje Belo hišo skozi daljnogled ostrostrelca in eksplozijo Kapitola.

Najnovejši izdelek je bil objavljen na severnokorejski propagandni spletni strani DPRK Today.

Severna Koreja je danes zagrozila južni sosedi z vojaškim napadom, če se predsednica Park Geun-Hye ne bo opravičila za žalitve na račun severnokorejskega voditelja Kim Jong-Una.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tupamaros 08:35 27.marec 2016.

    Lahko bi se, vendar noče. V vseh vojnah gre za enormne zaslužke. Smrt in rušenje pa sta njena sestavina. Posredovanje velikih sil je ena velika hinavščina.

  • mph 20:00 26.marec 2016.

    Prav ni za verjet, da se ne more svet zedinit, tehnične možnosti so, in zmlet to zlo in ISIS. Po drugi strani pa jim taki kar ustrezajo, da se ljudje ne ukvarjajo z domačimi problemi.